תערוכות
דם - כסף - אוניות | הסכם השילומים עם גרמניה כמנוע צמיחה של צי הסוחר הישראלי
תערוכה חדשה
התצוגה החדשה כוללת דגמים של מספר אוניות שילומים של "צים", שנועדו לשימושים שונים: דגן, האונייה הראשונה שנתקבלה במסגרת ההסכם, שימשה למטען, וגם עמפעל שימשה למטרה זו. האוניות ישראל וציון נועדו לשימוש מעורב של נוסעים ומטען, ואילו ירושלים הייתה אוניית נוסעים. האונייה הר גלעד של חברת "אל־ים" שימשה להובלת מטען כללי וקירור. עוד מוצגים בתערוכה רגעים היסטוריים בסיפוריהן של האוניות, כפי שאלו תועדו ביומני החדשות, בתצלומים, בעלונים פרסומיים ועוד.
מרחבים פעילים למשפחות במוזיאון הימי הלאומי
בתערוכות המוזיאון הימי הלאומי מתקיימים מגוון של מרחבים פעילים למשפחות.
לרכישת כרטיס כניסה למוזיאון לחצ.י כאן
פתוח בהתאם לשעות פעילות המוזיאון, כלול במחיר כרטיס הכניסה למוזיאון
פיראטים - בין אמת לאגדה
תופעת הפיראטיוּת - השוד הימי - התפתחה מאז שהחל האדם לסחור באמצעות כלי שיט, והיא שגשגה בעיקר באזורים של שלטון רופף. הפיראטיות התקיימה כבר בעת העתיקה בים התיכון ובים סין והגיעה לשיאה במאה השבע־עשרה באוקיינוס האטלנטי, עם עליית הקולוניאליזם האירופי והתפתחות נתיבי הסחר עם "העולם החדש".
כלי זכוכית בעת העתיקה
הקומה ה-3 - זמן בכמוסה
כמוסת זמן זו כוללת כלי זכוכית עתיקים ומרהיבים מאוסף המוזיאון, ובהם מיכלי אחסון לבושם, קנקנים, כדים, קערות, תכשיטים, ועוד.
הים שלנו
הקומה ה-3 מסע בזמן
הים שלנו
הפרויקט "הים שלנו" כולל מפה מוארת ומאוירת, המציגה את עשר התרבויות הימיות החשובות בחופי הים התיכון במשך כחמשת אלפים שנים.מפה מאויירת ומוארת של תרבויות הים
תל הדגים
הקומה ה-3 מסע בזמן
"תל שקמונה" על חוף הים של חיפה הוא קפסולת זמן מיוחדת במינה. התערוכה המוקדשת לתל, חושפת את הקהל לייחודו של האתר ולממצאי המחקר העדכניים לגביו. הממצאים מהתל פותחים חלון הצצה אל העבר הקדום של חיפה, שהייתה כבר בימי קדם מרכז של תעשייה ומסחר ימי.
אנחנו על המפה! קרטוגרפיה - אמנות יצירת המפות
הקומה ה-3 - זמן בכמוסה
כמוסת זמן זו כוללת מוצגים נדירים ומרהיבים מאוסף הקרטוגרפיה של המוזיאון, ובהם: מפות שנוצרו באירופה במאות ה־18-15בעקבות התגליות הגדולות והבנת מבנה העולם, גלובוסים עתיקים, מפה נדירה לניווט חופי באמצעות קווי מצפן, מפות של ארץ ישראל, ועוד.
מסע אל חיי הנצח - אמנות הקבורה במצרים
הקומה ה-3 - זמן בכמוסה
כמוסת זמן זו כוללת מוצגים נדירים ומרהיבים ממצרים הקדומה ומהתקופה ההלניסטית־רומית, ובהם: סירת קבורה, כדי קבורה, מסכות קבורה ואוסף נדיר בהיקפו של דיוקנאות קבורה מפאיום שבמצרים. מוצגים מעניינים במיוחד הן מומיות בנות אלפי שנים. בעזרת המרכז הרפואי רמב"ם ומכונות ה־MRI החדישות שברשותו נתגלו לראשונה, אחרי למעלה מ־2000 שנה, בעלי החיים שנחנטו בתוכן.
איל הנגיחה מעתלית
אחד הממצאים החשובים והנדירים בארכיאולוגיה התת־ימית בארץ הוא איל הנגיחה מעתלית. גילה אותו יהושע רמון ז"ל בשנת 1980 במפרץ הצפוני של עתלית וזה נחשף והוצא מן המים בידי מורי ותלמידי המרכז ללימודי ים בחוג לציוויליזציות ימיות של אוניברסיטת חיפה, ומתנדבים.
אנו בונים פה נמל | סיפור הקמתם של הנמלים בישראל
תצוגה חדשה
ארץ ישראל הייתה מאז ומתמיד צומת מרכזית למסחר ולפולחן. היא ממוקמת על דרכי מסחר שמחברות בין שלוש יבשות - אסיה, אפריקה ואירופה - ולכן לנמליה נודע מקום חשוב לאורך ההיסטוריה. עד תחילת המאה שעברה נמלי יפו ועכו היו הנמלים החשובים בארץ ישראל ושימשו שערים למעבר נוסעים וסחורות אל הארץ וממנה. נמלים אלו התפתחו במשך מאות ואלפי שנים כחלק אורגני של הערים, בדומה לערי נמל היסטוריות אחרות באגן הים התיכון.